Fisksoppa med fänkål, torskfilé och paprika

IMG_8486 (Large)

Idag åt vi fiskgryta igen. Jag älskar det helt enkelt och det går att variera i det oändliga. Jag gör den så pass lös att jag kan äta det som soppa. Barnen är inte intresserade av såsen direkt ändå utan tycker det är okej att den är rinnig över deras potatis. Jag skippade potatisen och känner mig nöjd med en bra matdag.

1/2 fänkål i långsmala skivor
1/2 gul lök i stora bitar
1 röd paprika i grova bitar

Stekte detta i smör och hällde på

1 msk vitvinsvinäger
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljongpulver, ekologisk
1/2 msk örtsalt med ramslök

Detta fick puttra medan potatisen kokade.

Sedan ner med torskfilé i bitar och när dessa nästan var klara i med räkor och ärtor.

Kryddade lite extra med örtsaltet ovanpå allt. Den är verkligen jättegod!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply