Förebygga löss med Faith in nature och Nitfree

Det är avlusningsdagar i många skolor nu. Både min skola och barnens har denna helgen, och självklart ska vi kamma. Noria och jag ska ta ett långt skönt bad ikväll och kamma efteråt. Nu vet jag ju att hon med största sannolikhet inte har eftersom jag tittar igenom hennes hår flera gånger i veckan sedan hon fick löss i höstas.

Den gången grämde jag mig att jag var så dåligt förberedd på det. Bara en enkel luskam hemma och bara apotekets starka preparat att tillgå där på kvällen. Vi ville ju bli av med dem snabbt så vi kunde jobba och gå i skolan igen dagen efter. Noria fick således ämnen i håret som vi undvikit länge. I helgen ska Carro beställa från Bodystore och då ska jag passa på att beställa ett milt schampo neem/propolis från Faith in nature. Det är förebyggande mot löss i och med att de är antibakteriella och antiparasitiska.

Det finns också med i ett kit mot just löss. Då får man balsam, schampo och en Nitfree för 391 kr. Luskammen är en sådan som det går att ta död på lössen med om man kammar envist några dagar. Har du provat den? Jag har inte gjort det än, men ska investera i en.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply