Glutenfri mjuk pepparkaka med psylliumfröskal, mandelmjöl och sukrin

IMG_0105.JPG

Nu finns det åter mandelmjöl i detta skafferi och eftersom Jan hade ugnen varm från middagen var jag tvungen att passa på att svänga ihop en mjuk pepparkaka med mitt nya psylliumfröskal. Jag provade mig fram lite, min första mjuka kaka med den här kombon av ingredienser. Jag gissar att man lätt kan göra den mejerifri genom att byta ut smör mot kokosolja, och att helt enkelt ta bort den lilla klicken kvarg. Det får jag prova nästa gång 🙂

Den blev jättegod, och uppskattades av barnen också. Det blir en bit ikväll också till Idol.

2 ägg
1 dl sukrin
0.5 dl kokossocker
2 tsk psylliumfröskal
1.5 tsk pepparkakskryddor
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl mandelmjöl
2 matskedar lingonsylt
2 msk kvarg
1 dl smält smör
0.5 dl grovt kokosmjöl

Gillar den nya formen. Jag köpte den och en hjärtformad i samma stil och färg på Erikshjälpen häromdagen. Perfekt till mindre mjuka kakor.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply