Havrekakor med vit choklad och vanilj

Hemma med sjuka barn idag. Vilmer är också skruttig och precis som alltid när han har lite feber på natten drömde han, svänger i sängen, pratar i sömnen och suckar. Fullkomligt naturligt beteende så klart, men jag är trött idag. För jag kunde inte somna ordentligt, och låg istället och oroade mig för sjukdomar, att vi vuxna ska bli sjuka innan helgen, att det skulle vara magen, vem som ska vabba och när…..Man finner inga vettiga svar där vid 3 på natten och ändå blir det så.

Nu har jag i alla fall kommit igång. Noria är mycket piggare idag, Vilmer ligger bänkad framför Buzz och jag har bakat kakor. Fast egentligen borde man inte göra det på morgonen efter en knölig natt. Jag fastnade med håret i hårtorken 🙂 Tyckte något luktade skumt och lutar mig över smeten för att kolla om det var ägget (vilket det inte var). Hann bli lite förvånad, lite orolig för håret inför uppsättning på lördag innan jag hittade stoppknappen. Någon milleskund tänkte jag att jag kanske kunde stoppa genom att sätta fingrarna i visparna.

Lite flåttig i luggen nu då kan man säga. Men håret sitter kvar. Inga hårstrån i kakorna heller…..

2.5 dl mjöl blandades med lite salt,  1 tsk bakpulver och 1/2 tsk bikarbonat. 250 gram smör vispades med 2.5 dl socker, 4 msk farinsocker och vanilj från färsk stång. Sedan hade jag ner 2 ägg i smörblandningen och vispade lite till innan jag vispade ner mjölblandningen lite i taget.

Ner med 6 dl havregryn och 200 gram hackad vit choklad.

Gjorde runda bollar, matskedsstora, som jag plattade till och strödde lite havssalt på. 175 grader ca 12-15 minuter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply