Köttbullar i ugn, glutenfria med psylliumfröskal

IMG_1721

Vi ska äta jullunch hos Carro i år vilket gör att jag har lite mindre att fixa till imorgon. Men igår fick jag lite köttbulleångest. Ska vi inte ha några köttbullar hemma alls. Så Jan fick hoppa in och handla lite köttfärs i alla fall, som jag gjort köttbullar av på morgonen. Jag ville prova att göra på psylliumfröskal istället för ströbröd så att de blir glutenfria också. Inga konstigheter. Låt helt enkelt psylliumfröskalet svälla i mjölk och grädde en stund innan allt blandas ihop. Jag gjorde dem i ugnen, 20-25 minuter i 175 grader.

Nu har vi köttbullar att mumsa på till den rödbetssallad som just nu står och gojsar sig så fint. Ska ta itu med våra andra bidrag till julbordet nu, grönkålssalladen, laxrullarna och lägga upp rödbetssalladen i något fint.

900 gram köttfärs
1 liten gul lök, riven
1 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
2 krm vitpeppar
salt
1 dl grädde
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 msk psylliumfröskal
2 tsk honung

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply