Lasagne med vitkål

20141019-185349-68029360.jpg

Ibland tar jag bort kolhydrater helt och ibland minskar jag bara ner. Middagen idag blev en lasagne, typ 🙂 6 lasagneplattor i en stor ugnsform fick räcka. Vitkålsblad fick agera lasagneplatta och det blev jättebra. Ungarna åt stora portioner.

Jag började med att lägga alla blad i kastrull och puttrade lätt i några minuter.

Köttfärssås med ekologisk tomatkross som smakar mycket, färsk och fryst basilika, rödvinsvinäger, chiliflakes, medelhavskryddor, lite farin, lök, vitlök och sambal oelek. Bechamelsås med riven prästost i.

Sedan är det ju bara att varva! Och så riven mozzarella, feta och herrgårdsost ovanpå. Ca 20 minuter i 225 grader.

En form har jag gått över med till grannen också, vilket blir deras måndagsmiddag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply