LCHF-kaka med mandelfras och LCHF-glass med björksocker

IMG_9713 (Large)

Sist vi var hos Pia berättade hon att hon skulle köra LCHF. När de då skulle komma idag tyckte jag att jag skulle försöka få till en god efterrätt också. Jag tittade lite på 56kilo.se och hittade några efterrätter (kladdkakan och cheesecake i glas) som inspirerade mig. Sedan gjorde jag inte riktigt lika ändå. Så här blev min efterrätt:

Kaka:

Smält:
200 gram smör och
200 gram mörk choklad

Vispa:
4 ägg
2 msk sukrin melis
2 droppar stevia vanilj
Frön från 1/4 vaniljstång (det var allt jag hade kvar….annars hade jag nog tagit mer)

Blandade med smöret och chokladen och till slut hade jag i

3-4 msk kokosflingor

Det räckte till 9 portionsformar som gräddades ca 8 minuter i 200 grader.

 

Till detta glass:

3 dl vispgrädde vispades
3 äggulor
3 tsk björksocker
200 g philadelphia
3 äggvitor
Vaniljpulver/färsk vanilj efter smak

Vipsa grädden. Vispa ihop äggulor med philadelpiaosten och björksocker. Vispa äggvitorna till ett skum. Blanda grädden med äggulssmeten, och vänd sedan ner äggviteskummet. Smatsätt med vanilj.

Jag gjorde min glass med maskin, men annars är det bara att hälla över i en form och gärna röra om lite några gånger då och då.

Mandelfras:

100 gram smör
2 msk mandelsmör 

När det smält i med

2 dl mandelmjöl.

Rör ihop och bröd ut på plåt och ”grädda” ca 10 minuter i 175 grader.

Det blev en del över av just det, och den kommer jag att spara i kylen till nästa glasstillfälle 🙂

Kaka i botten, glass ovanpå, sedan mandelfras och färska bär. Trevligt med efterrätt till lunchen också 🙂

Det var första gången jag provade björksocker. Men det kommer jag absolut att göra om. Rikiga sockerkristaller, men med lägre gi. Vacker förpackning också. Det finns så mycket fint hos Renee Voltaire!!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on LCHF-kaka med mandelfras och LCHF-glass med björksocker

  1. Emelie
    14 augusti, 2013 at 14:43 (9 år ago)

    Så kul att du tyckte om att baka med xylitol/björksocker; jag älskar att göra glass med xylitol! 🙂 Om du vill läsa mer om xylitol kan du gå in på http://www.xylitol.se – vi säljer dessutom 1 kg xylitol med betydligt lägre kilopris. Du kan även höra av dig om du har några frågor om xylitol 🙂

Leave a Reply