Små tjocka plättar LCHF med stevia

IMG_0413 (Large)

Jan fick prova den första plätten som blev klar och han tyckte de var jättegoda, så varsågoda, här är receptet. Som vanligt när jag gör något försöker jag att göra utifrån tanken att en smet blir något, så när smeten kändes rätt stekte jag, helt enkelt. Men den här gånge mätte jag och skrev upp måtten 🙂

4 ägg
2 dl kokosmjölk
0.5 dl grädde
0.5 dl färskost
1.5 msk fiberhusk
2.5 dl mandelmjöl
6 droppar SweetLeaf sweetdrops vanilla
1 msk sojaprotein från Pulsin’, eller annan valfri proteinsort t ex whey protein.
1.5 tsk bakpulver
2 msk kokosfett
3 krm vaniljpulver
1 krm salt

Jag vispade ägg, kokosmjölk, färskost, grädde, steviadropparna, salt och vaniljpulver med elvisp. Sedan blandade jag ner de torra ingredienserna och vispade lite till. Jag lät det sedan stå i kylen att svälla 15 minuter. När det var dags att steka smälte jag ner kokosfettet och hällde ner i smeten.

Jag gjorde dem riktigt små. Fatet på bilden är till en kaffekopp, så du förstår att de blev små. Ett smakprov helt enkelt! För ska dessa göras till LCHF-loppet vill jag ju ha små sådana med en klick av något gott och ett bär eller liknande på. Just dessa äter vi nog upp själva de kommande dagarna. Men receptet kommer jag att göra igen. Låna det gärna, men länka gärna hit om du provar göra dem själv 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Små tjocka plättar LCHF med stevia

 1. Jessica
  24 augusti, 2013 at 17:59 (7 år ago)

  Dom låter jättegoda! Måste testas…
  Färskost… Typ Philadelphia eller liknande? Vad tror du man kan ersätta proteinpulvret med? Har inget sånt hemma…
  Kram kram

 2. Hanna
  25 augusti, 2013 at 10:45 (7 år ago)

  ja, precis typ Philadelphia. Jag brukar köpa coops egna eller den från wernersson 🙂

Leave a Reply