Blomkålsris och sås med kallrökt lax

20121104-193804.jpg

I måndags lånade jag en kokbok på bokbussen. LCHF-husmanskost av Anna Hallén. Jag fick många bra idéer och påmindes också om sådant som jag velat prova. Ren LCHF-kost kommer jag nog aldrig att köra någon längre period, men jag låter mig gärna inspireras av god och nyttig mat. Igår på ICA kom jag ihåg att köpa mig ett blomkålshuvud och idag serverar jag blomkålsris för första gången. Det blev en riktigt god, mycket enkel middag, men sött, salt och syrligt på tallriken. Snabbmat, gjort under 15 minuter.

Mango och tomat som fått lega lite och dra i olja, honungsvinäger och asiatisk kryddblandning.

En ”slaw” gjord på finskuren fänkål, rivet äpple, turkisk yoghurt, salt och svartpeppar.

Kallrökt lax stekt i smör och kokt en liten stund i en skvätt grädde, lite pressad citron och vitpeppar.

Blomkålsris, som helt enkelt är rivet blomkål som jag la i durkslag och sänkte ner i en skål med kokhett vatten. Några sekunder ska nog räcka, men mina låg nog en minut. Detta ris gick hem hos barnen, som också fick lite av riset som blev kvar från igår. Kommer absolut att göras igen.

Ett glas rött, ur samma flaska som igår, blev pricken över i.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply