Äpplen stekta i honung med gojibär och kanel

20140901-201214-72734637.jpg

Nu börjar äpplena bli mogna och vi hittar dem lite överallt i diverse äppellundar. Barnen tycker om att plocka äpplen på vägen hem eller när de är ute och leker. Två kvällar i rad mumsar vi på snarlik kvällsfika. Stekta äpplen kryddade och sötade med gott och naturligt. Och serverade med kvarg, som barnen nu också lärt sig att tycka om. Vi köpte honung med oss från matfestivalen igår, från Hagby honung.

Smör
Äpplen
Kanel
Honung
Agavesirap
Gojibärsextrakt
Hasselnötter

Smält smöret och droppa i lite honung, gärna smakrik och antioxidantrik sådan. Lägg i äpplena och stek den lagom mjuka. Krydda med kanel och gojibärsextrakt. Servera med kvarg (lätt sötad med vaniljstevia kanske)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply