01
sep
2014
sep
2014
Äpplen stekta i honung med gojibär och kanel
categories: Familjelivet, Mat
Nu börjar äpplena bli mogna och vi hittar dem lite överallt i diverse äppellundar. Barnen tycker om att plocka äpplen på vägen hem eller när de är ute och leker. Två kvällar i rad mumsar vi på snarlik kvällsfika. Stekta äpplen kryddade och sötade med gott och naturligt. Och serverade med kvarg, som barnen nu också lärt sig att tycka om. Vi köpte honung med oss från matfestivalen igår, från Hagby honung.
Smör
Äpplen
Kanel
Honung
Agavesirap
Gojibärsextrakt
Hasselnötter
Smält smöret och droppa i lite honung, gärna smakrik och antioxidantrik sådan. Lägg i äpplena och stek den lagom mjuka. Krydda med kanel och gojibärsextrakt. Servera med kvarg (lätt sötad med vaniljstevia kanske)