sep
2015
Hemmagjord sockerfri nyponsoppa på färska nypon
Barnen gick till Gropen för att plocka nypon. Det är så ruggigt och mörkt idag att jag blev sugen på nyponsoppa. Jag har aldrig gjort egen och därför inte heller druckit nyponsoppa på många år då jag inte brukar köpa så mycket ”fabrikssoppa”. Tänkte att det väl inte kan vara så svårt att få ihop något som smakar okej 🙂
De kom hem med 6-7 dl. Dessa kokade jag ca 15 minuter. Halvvägs ungefär tryckte jag ner stavmixern ett par svängar. När det kokat klart mixade jag igen och silade så gott jag kunde några omgångar. Jag hällde tillbaka i kastrullen, fyllde på med lite mer vatten, rörde jag ner 1/2 dl sukrin +, 1 msk psylliumfröskal och lite kanel. Jag rörde ner lite strandnyponpulver också eftersom jag hade hemma men rent smakmässigt hade det så klart gått bra utan.
Alla gillade nyponsoppan. Detta gör vi om. Det går ju att variera rätt rejält. Med vanilj kanske…eller mandelspån till.
Noria ville absolut dricka ur sin fina kåsa som låg i lådan från Isbjörn of Sweden. Den passade ju fint eftersom de också är nyponorange bakom isbjörnen.
