Sluta strutsa

  Jag läste nyss en intressant artikel på UNT om nätanvändande barn. Högaktuellt, både som förälder och lärare. Jag tycker att det är lite tokigt när skolor ska arbeta med mobbning, ta itu med sådant som sker på nätet mm medan föräldrar inte inser hur stort ansvar de har för tiden de är hemma, men en iPhone upptryckt under näsan timme efter timme.

Vilmer tycker om att spela. Det har han gjort ett tag, men det är på senare tid som han börjat interagera med andra spelare via chatt mm

Han hänger på Clash of Clans och Clash Royale. Igår hamnade Vilmer i en chat med en kille från Kalifornien. Det var otroligt spännande och givande. Som han skrev, funderade över formuleringar och vad man kan berätta. Han var eld och lågor!  Killen på andra sidan blev så glad över att han chattade med en från Europa, ah, thaś awesome. Fick få det förklarat  varför det var så ljust här och vad klockan var hos oss mm. Vilmer förklarade också varför man kan engelska och hur skolan är här, med olika klasser osv

Noria hänger på MovieStarPlanet och BooniePlanet. Hon chattar inte så mycket än. Hon däremot har precis börjat exxperimentera med att ta selfies och är rätt så påverkad av sådant hon ser andra göra, det märker jag. Det är ju väldigt naturligt, sådana är vi ju många som är. Men det gäller så klart att prata om det och vara lyhörd.

de har ett instagramkonto tillsammans, med mig som ansvarig utgivare, då ingen av dem är tillräckligt gammal för att få hantera det själv.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply