Framkalla bilder och göra fotobok

IMG_0272-Large

IMG_0765-Medium

Jag tar massor av bilder, varje dag på allt möjligt. När kameran blir full hamnar de på datorn, och så börjar jag om igen. Främst använder jag fotona till bloggen och sociala medier. Allt för sällan ser jag till att skriva ut bilder, men tänker att jag ska bli bättre på det.

När Vilmer fyllde 10 år fick han ett album med bilder på sina första 10 år, med saker han tyckt om och personer som betytt mycket för honom. Det tog lång tid att gå igenom alla alla bilder på datorn, för att välja de bästa. Därför ska jag börja gå igenom bilder på Noria ganska snart. Hon fyller ju 10 år nästa gång, och sparar jag det för länge är det vips april/maj och då har man ju liksom inte tid. Önskefoto har många av olika format att välja på och inte är det särskilt dyrt heller, tycker jag, för något man kan ha kvar som minne hela livet. Kul present när någon fyller jämt, tar studenten, gifter sig eller liknande. Framför allt är det bra för såddana som mig, som har så svårt att välja. Men hittar man ett klockrent foto kan man ju göra otroligt vackra canvastavlor också.  Fotot i det här inlägget känns givet, även om skärpan inte är perfekt. Vi har många fina bilder på bår linslus, de mesta när hon är i full fart eller med någon kul grimas!

Nu har Noria blivit intresserad av att fota. Hon har fått ärva Jans riktigt gamla iPhone, som hon går runt och fotar med och har snabbt kommit på hur man kan göra kul grejer om man vänder kameran och ställer in klockan. Jag funderar på att låta henne beställa några fotografier. Det har blivit så billigt att framkalla foton, både i standardformat och med förstoringar. Jag kollade in på Önskefoto, där jag hittade framkallning från 1.09 kr/st och vet att man ganska ofta får bra erbjudanden så att det blir ännu billigare.

Jag minns när jag själv började ta egna foton. Jag hade en enkel rosa och turkos kamera. Man betalade en halv förmögenhet för att få 24 bilder och ny rulle och hade ju ingen aning om fotona skulle föreställa riktigt. Minns du din första egna kamera? Minns du hur man väntade på att framkallningen skulle komma för att sedan inse att ögonen var röda eller så blundade alla? Nej, det var inte bättre förr när det kommer till fotografering 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply