Fullproppad eftermiddag

Jag har inte legat på latsidan på eftermiddagen. På väg hem från jobbet hoppade jag in och körde ett step-pass. Faktiskt samma pass som i fredags så jag kände igen det mesta och kunde köra på ganska hårt. Efter idag kan jag passet utantill, så jag skulle kunna köra alla block här hemma, tror jag. Och har jag väl kommit dit tröttnar jag snart. Hon ska ha samma pass fram till påsk, fick jag höra… Det är nog en brist hos mig, min rastlöshet. Är det för svårt blir jag butter och när jag väl lärt mig det vill jag ha nytt, nytt!  Idag var det dock fortfarande kul, och kanske är det det ett par gånger till. Men sedan måste jag nog börja våga mig på något nytt också. Afrodans kanske? Vågar man det? Jag har ju inte det skön rumpgunget i kroppen direkt, men får väl prova.

Efter passet for jag direkt till COOP. Har märkt att det tar lite längre tid för mig att handla nu, när ännu mer vill leta bra och nya saker och smaker. Jag stod länge och väl och titta på all musli. Ville köpa granola, men tycker det är lite dyrt med 69 kr för 1kg. Och vad ska man välja av alla andra. Det står ju fiber, fitness osv på allt, men jag torr inte allt är så bra. Till slut insåg jag ju att jag kunde blanda ihop en egen från Risenta. Lite hirs, puffad dinkel, puffad quinoa, goji- och russinmix, svarta sesamfrön m.m. Visserligen samma kg-pris, men då fick jag nog ändå en lättare mix som man inte tar lika mycket av. Och så kommer jag blanda i lite annat hemifrån, tex nötter, linfrön och solroskärnor.

Sedan fick jag god mat av Jan. Fisk, avokado- och mangosallad och rödkål- och äppelsallad. Sedan gick vi till bokbussen, jag och barnen. Så nu när barnen somnat ska jag ta mig en kopp te och läsa om hur man bli ”ung, pigg och vacker utan socker” i Hälsa, ”Årets bästa hälsomat” i MåBra och tyligen också  ”stor gyn-guide, allt vi inte vågar prata om” i Amelia.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Fullproppad eftermiddag

 1. Carina
  9 mars, 2010 at 19:19 (14 år ago)

  Hej Hanna!
  Jag måste bara säga att din blogg är bra 🙂 Har fått inspiration till nya maträtter, så i kväll har vi ätit ”kyckling med teryiaki och sesamfrön” vilket t.o.m Anton gillade. Ska testa den goda salladen någon gång också, med rödkål mm. Har även införskaffat Quinoa som jag ska ”lura” på Anton någon kväll 😉 Han gillar ju bulgur och couscous så han är inte rädd för att pröva på….Blir även nyfiken på alla Voltaireprodukter….

  Tack för inspirationen!
  Carina Gregefalk

 2. Hanna
  10 mars, 2010 at 19:44 (14 år ago)

  Hej!

  Vad kul att få en kommentar från dig och att jag lyckats inspirera någon! Har du nyligen hittat den?
  Quinoa är gott. kan verkligen rekommendera den varianten jag skrev om med squash och champinjoner. Med ost rivet i blev det så krämigt och gott, typ som äkta risotto…fast nyttigt! Och det smakar definitivt bättre än bulgur, tycker jag.
  Må gott!
  /Hanna

Leave a Reply