Sen och ljummen middag.

Just nu sitter jag och Jan och tittar på Så ska det låta på SVTplay. Gillar Mattias nu, doldisen som dansat sig till en plats i rampljust. Framför oss har vi lite middag kvar. Vi äter nästan aldrig framför TV:n, vi äter i princip alltid ihop med barnen i anständig middagstid. Men idag blev det lite annorlunda av olika skäl. Det föll sig mer naturligt att vi skulle fixa ihop något när barnen somnade. Och det gjorde vi verkligen. Så gott blev det. Passade på att göra något mindre barnanpassat.

Jag koade sparris och fullkornspasta var för sig. I pastan pressade jag i en stor vitlöksklyfta. När pastan nästan kokat klart hällde jag bort vattnet och hällde istället på lite matlagningsgrädde som fick dra in + kallpressad rapsolja.

I en skål bredvid hade jag romansallad och ruccolasallad, avokado i bitar, fetaost i bitar och körsbärstomater i halvor.  Jag hällde på lite linfröolja för de viktiga fettsyrornas skull. Sedan hällde jag den varma pastan och sparrisen ovanpå och rörde om. La sedan ner ihoprullad kallrökt skinka.

Allt blev härligt mjukt av värmen och smakerna gifte sig med varandra som Ernst skulle ha sagt. Så gott att vi nu måste ta lite till!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Sen och ljummen middag.

  1. Syster Carro
    20 mars, 2010 at 23:59 (14 år ago)

    Vilken otroligt fin bild! Du är en riktig proffs fotograf vettja! Synd bara att klockan är 23.58 och jag blev HUNGRIG! =)

  2. Hanna
    21 mars, 2010 at 08:12 (14 år ago)

    Just den här bilden tog Jan, med systemkameran!

Leave a Reply