5:2 eller periodisk fasta och löpning

Jag har tänkt mig att köra någon form av periodisk fasta. Jag har testat mig fram lite nu under januari månad för att kolla hur jag mår vid olika sätt att göra/äta.

Idag fastar jag inte. Dagens skollunch var ändå skaplig. Lite ris, lite kyckling, mycket grönt och lite keso. Sedan lyckades jag hoppa över både mackor och godis på eftermiddagskonferensen.

Jag kan konstatera att det funkar bra att äta lite. Jag blir inte trött eller arg bara jag kommit förbi ca kl 11 är det lugnt.

Några gånger har jag bara ätit middag. Några dagar jag jag hållit benhårt på max 500 kalorier. Några gånger har jag ätit lite frukost, lite grönsaker och keso till lunch och lite linssoppa eller liknande till kvällen.

Jag är motiverad! Vill inte gå upp mer i vikt (ökat ca 2 kg på 2 år och bara på magen!) och vill inte tänka på att småäta hela tiden. Det är brutet nu. Nu vet jag att jag överlever! Ska fundera hur jag går vidare nästa månad.

Nästa grej att klura på är hur man kopplar detta till löpningen. Inga långlopp samma dag eller förmiddagen efter en ”fastedag”. Men kortare pass funkar toppen. Jag har faktiskt haft mer ork och dessutom går klockan medan man springer.

Du som fastar och löptränar, kom med tips!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply