Äggröra med parmesan och äppelkompott

 

Jag stod ett bra tag i köket denna morgon också. Boken i lurarna och resten av familjen i sängen framför barn-TV. Det är en skön start på dagen det.

Gjorde äggröra idag. det gör vi itne så himla ofta, och sist blev den inte så bra. Idag blev det dock kanon. 4 ägg (blev två lagom stora portioner) vispades med ca 1/2 dl mjölk och salt. Jag smälte smör i en kastrull och hällde ner äggblandnngen och rev ner ca 1/2 dl parmesan. Jag rörde och rörde till det stannade. Serverade med kallrökt skinka och körsbärstomater. Redigt med salt och svartpeppar ovanpå.

Jag kokade också upp 3 äpplen i småbitar. Lite vatten, lite frukosocker. När de var mjuka hällde jag bort vattnet och hällde lite agavesirap och kanel på. Passade perfekt till barnens havregrynsgröt. Själv åt jag det utan gröt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply