Air Pad från Gymstick till coreövningar

På mässan slog jag också till på en balanskudde. Jag brukar använda en sådan på gymet ibland, eftersom jag tycker det avlastar svanken lite vid situps. Men jag har också funderat på om inte en sådan vore bra att ha hemma, för att göra flera typer av övningar på.

Jag förklarade mina ländryggsbesvär för tjejen på mässan som höll med om att den nog var bra för mig, och här hemma efter lite googling så inser jag att jag nog gjort rätt. Nu gäller det bara att var konsekvent och använda den. Jag tänkte att jag kan prova mig lite fram för att sedan tipsa om mina favoritövningar. Det ingick en DVD-skiva med uppvärmning, 25 minuters träning och stretch. Jag blev helt slut efter 15 minuter. Svettig och darrig, så detta kan nog bli bra, om jag som sagt bara använder den.

Den tränar balans, stabilitet, styrka. Man kan stå på den, sitta för att få bra hållning (Jan sitter på den framför datorn just nu!) göra benböj, olika situps, rygglyft mm.

Efter att ha kört här hemma åkte jag och Vilmer iväg till simskolan. Medan han simmade så joggade jag runt lite i området en kvart. Nu ska jag försöka tänka ”många bäckar små” och få till träning i korta pass ofta. Just när det kommer till coreträning behöver man inte befinna sig på ett gym. Jag ska inte hindras av att jag inte orkar åka iväg i mörkret, utan istället tänka att jag är duktig som tränar hemma. Jag SKA träna core varje dag, jag SKA. Påminn mig, tjata, uppmuntra, ge mig tips och gärna sällskap också….

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply