dec
2012
Älgkött med sherry och lagrad ost
Vi lyckades knåpa ihop en god middag idag också 🙂 Jag tog fram tre små påsar med älgkött son Henke lämnat, osäker på vad det var i. Det visade sig vara två med strimlat kött och en med färs.
Detta stekte jag i mycket smör ihop med en gul lök i småbitar. Kryddade med vitpeppar och salt och hällde på grädde, en matsked sherry och lät puttra ganska länge, ca 20 minuter.
Sedan rev jag ner lagrad brännvinsost och strödde på hackad persilja.
Till detta serverades ris, smörstekta kantareller, ärtor och brysselkål stekta med parmesan.
Barnen gillade det också, men trodde inte det var älg för de såg inga horn.
Nu blir det kaffe och chokladmousse med saffran, de sista vi har kvar. Jag kan meddela att de är lika goda än, trots att det nästan är en vecka sedan de gjordes. Skulle inte bjuda på dem, men kan inte slänga dem heller! ☕
Vad blev det för mat hos dig idag?
