aug
2012
Allt-i-ett-rätt med torsk och potatis
Så kul att laga mat när det uppskattas så. Jan kallade det ”restaurang-mat” och barnen mumsade i sig sina portioner och sa att jag alltid skulle laga sådan mat 🙂
Jag började med att dela potatis i mindre bitar som jag stekte i smör med 2 vitlöksklyftor i småbitar och en purjo i skivor. Jag ällde på vatten så det nästan täckte och en deciliter lättcreme fraiche, curry, koriander, spiskummin och lemon/sourcream (en thaikrydda). Detta fick koka tills potatisen nästa mjuknat då jag hällde ner ett par teskedar buljong från Renee Voltaire, chili/lemongrass. Sedan ner med torsk i småbitar och någon deciliter vispgrädde. Toppade med basilika och limeaioli, och hade lite focaccia till och en skvätt lager. Just den från Kung Markatta är en av mina favoriter.
Kanske lite högre GI än vad jag hade tänkt. Tanken var väl att barnen skulle äta potatisen och jag låta bli, men det blev ju så gott!

Coquina
18 augusti, 2012 at 23:56 (13 år ago)Mums vad gott =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min kex-tävling =)