Andra sittningen :)

Nu har kvällen middagsgäster åkt. Vi hade mina svärföräldrar, min mamma och hennes Åke här. Vi fick en liten bonuskille med oss också, Åkes barnbarn Isaac. Det uppskattades av både barn och vuxna 🙂 Vi har haft en mycket trevlig stund. Vilken förmån och lycka att få träffa så många i familjen samma dag! Barnen har varit glada och full i fart hela kvällen.

barnen fick så fina presenter. Av mormor och Åke fick Noria nya sängkläder (med Hello Kitty 🙂 ) och en jamande katt. Av farmor och farmor är supersöt orange plåtvattenkanna och en stråhatt. Synd bara att det inte är trädgårdsväder. Inte en enda blomma behöver vattnas idag!

Vi bjöd på citronstekt lax, alltså laxfilé som fått stå med citronsalt, riven citron och peppar ett tag innan det stektes. Till det hade vi risoni som fått gojsa ihop sig i en god sås. 1 1/2 lök hackades fint tillsammans med 3 vitlöksklyftor och bryntes i olivolja. Sedan hällde jag på 4 dl matlagningsgrädde, 2 msk fiskfond och 1 pressad citron. Saltade och pepprade innan jag hällde ner nästan färdigkokt risoni. Det fick stå och koka ihop sig lite innan jag hällde på hackad soltorkad tomat i olja och hackad färsk spenat.

Ihop med rosévin, saft, vårt ”fjärilsbröd”, ost, vitlöksfyllda oliver och fårost blev det en höjdarmiddag 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply