Ännu en underbar musselsoppa

IMG_9401 (Large)

Jag måste ha en brist (selen trodde skolsköterskan att det kunde vara) som fått sådant sug på musslor. Jag tänkte bjuda barnen på pizza idag, men nej, det var de inte så sugna på så inte propsar jag. Vi skrapade ihop lite rester ur kylen och sedan gjorde jag en soppa till den som ville smaka.

Snarlik den jag åt häromdagen, om än nästan ännu snabbare att fixa.

En fänkål i bitar, lök i halvstora bitar och morot i slantar och vatten så det precis täckte. Det fick koka upp med 1 tsk grönsaksbuljong och lite extra örtsalt (herbamares). Kokade i ca 4-5 minuter innan jag hällde på grädde och lite saffran och 1/2 tsk sambal oelek och kokade någon minut till innan jag la ner de frysta musslorna och persilja.

Nu är mina musslor från frysen slut. De köpte jag på citygross och de var stora och öttiga. Inte som färskkokta riktigt men en mycket bra sak att ha i frysen för sådana här ”måste ha-stunder”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply