mar
2010
Ännu mer omega-3
Jan hittade färsk torskfilé till mycket bra pris igår. Så det ville vi göra något gott av. Saffran hade vi kvar från julen, så vi bestämde oss för en fisksoppa. Jan och barnen kallade det fiskgryta och tog ris till.
Äter barnen detta äter de nog allt, sa Jan. Det är gult, såsigt, fullt med grönsaker och fisk. Och de åt, jippi! Vilmer med god aptit, stora lass. Noria är som vanligt mätt efter ett par skedar, oavsett vad man bjuder på. Men det gick att lirka i henne lite till.
Ca 2 dl matlagningsgrädde, 1 dl creme fraisch, 1 dl vatten, 1/2 buljongtärning, lite mer än 1/2 paket saffran, röd paprika, purjolök, 1 vitlöksklyfta, 1 msk tomatpuré, sockerärter, italienska kryddor-det var nog allt. detta fick koka ihop sig lite, sedan hade vi i torskfilé och räkor.