Äppelkompott, gott tillbehör till pulled pork

IMG_2489

Idag äter vi pulled pork till middag och provar ett nytt tillbehör till, nämligen äppelkompott. Jag är vanligtvis inte jätteförtjust i frukt i mat, men just äpple och fläskkött passar ju bra ihop. Jag serverade den nykokt, varm, vilket gjorde att det nästan blev som sås till köttet.

Äpplena kommer från ”Gropen” här i Slavsta. Vi har inte mycket till äpplen i vår trädgård. Vi planterade ett när vi flyttade hit, en bröllopspresent från vänner, men den ger inte så  mycket frukt än.

Jag vill alltid gärna boosta saker jag gör, vilket ni kanske märkt. Det är så lätt att pytsa i något med passande smak. I dagens äppelkompott hade jag ner strandnyponpulver, vilket ger fin färg, passar i smak och ger extra c-vitamin, bra för brosk och kollagenbildning.

Idag använde jag strandnyponpulvret från Helhetshälsa, som är berikad med extra c-vitamin. Jag vill också passa på att tipsa om att den går att vinna på Helhetshälsas instagram just nu! Det vore roligt att se några bekanta namn bland deltagarna 😉

5 äpplen i småbitar fick koka i vatten. Sedan hällde jag bort vattnet och rörde ner 2 msk sukrin, en nypa salt, 1 krm vaniljpulver och 1 msk strandnyponpulver.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply