Äppelkräm med ingefära och kanel

Idag blir det äppelkräm till kvällsfika. Kokade äpplen i vatten nör de mjuknade hällde jag bort större delen av vattnet. Rörde ner kanel och ingefära, samt lite fruktsocker och lite rårörsocker. Skippade potatismjöl helt och det blev bra ändå 🙂 Krämen är upphälld och ska nu svalna en stund innan vi äter.

gi viktkoll hittade jag detta om ingefära:

Ingefäran är en annan immunförstärkande växt som bland annat är slemlösande, matsmältningsfrämjande, antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande. Den är en underbar värmande ört för matsmältningen. Magen och tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Äppelkräm med ingefära och kanel

  1. Elin
    2 september, 2010 at 20:38 (14 år ago)

    Din dricka mot grav.illamående ingefära+citron+bubbelvatten är ett bra tips apropå ingefära. Jag är beroende av den (men brukar ta vanligt vatten) – och jag är inte ens gravid!

  2. Hanna
    2 september, 2010 at 20:42 (14 år ago)

    Den hade jag glömt. Den är ju en bra gi-dryck också.

Leave a Reply