jul
2011
Äppelmuffins med havre/äppel-topping
Så klart måste jag ju passa på att baka lite när jag väl hade ugnen varm. Det gassade på rätt bra där inne ett tag. Det är ju rätt varmt ute också och inte alls ugnsväder. Men gott blev det och vi fick anledning att smaka direkt. Noria har funnit grannens lillpojk. Han har lärt sig gå nu och tycker väl att Noria är rätt intressant också. Noria bjöd över honom att leka i lekstugan. Vi drack kaffe, käkade muffins och pratade om ditt och datt en stund. Trevligt!
Jag ville prova några nya produkter. Jag köpte torkade äpplen på saltå kvarn, i småbitar, till müsli som jag täntke kunde passa som topping ihop med havregryn.
Vispade 150 gram smör med 2 dl socker och rörde ner 3 ägg (det blir extra gott med mycket ägg, tycker jag). Sedan vände jag ner 2 dl vetemjöl och 1/2 dl mjölk+ 2 tsk bakpulver. Rörde ner ett rivet äpple också. Klickade ner i 16 muffinsformar och stack ner bitar av äpple. Ovanpå allt lade jag toppingen.
Havre- och äppeltopping:
25 gram smält smör
1/2 dl agavesirap
1/2 dl fruktsocker (vanligt socker går ju så klart lika bra)
2 dl havregryn
får puttra ihop sig lite
torkade äpplen i småbitar
Detta klickade jag på muffinsarna och ställde sedan in i 175 gradig ugn ca 17 minuter.
Rawfood från Renée Voltaire! Agave Nektar har en smak som påminner om honung och passar att användas i bakverk, desserter och smoothies. Denna underbara Agave Nektar tappas helt naturligt för att bevara alla enzymer och näringsämnen. Agave växer i Sydamerika har har fått ett namn som betyder ”ädel och stolt”. Bodystore
