Är periodisk fasta något för mig?

IMG_0878.JPG

Jag har läst och tänkt mycket på 5:2 och varit sugen på att testa. Inte främst för att gå ner i vikt, utan för att hålla vikt och för dess alla andra (tänkbara) hälsofördelar. Men jag har tänkt att det inte funkar med mitt jobb. Jag kan inte sänka farten. Jag kan inte unna mig att vara ”låg och sur” och gömma mig i något hörn. Jag kan inte låta mitt humör gå ut över oskyldiga elever heller med förklaringen att ”nej, fröken äter inte idag”.

Men jag ville testa. Hur funkar jag? Kan jag hålla mig?

Och det gick bra. Jag höll mig på drygt 500 kalorier igår och hade en jättebra dag ändå, friskt humör och fart i benen. Tog till och med 6 kilometer på löpbandet. Och kunde baka till Vilmers klasshow ikväll utan att gråta över smörkrämen.

Detta ska testas igen. I någon form. Kanske inte 5:2, kanske periodisk fasta i annan form. Mitt sätt….vi får se. Kanske blir det lågkolhydrat vissa dagar, en fastedag, eller 16-timmarsfasta vissa dagar. Men måste läsa på mer. Jag har nog aldrig räknat kalorier på allvar förut.  Helst skulle jag vilja ha några färdiga matlådor att köra in mig på.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply