Baconinlindade järpar med rotfrukter

Efter att ha ätit middag borta både lördag och söndag var jag lite matlagningssugen idag, så vi startade veckan med det som middax kallade sin värsting. Middax-kassen kom igår och ser mycket lovande ut.

Gulbetor, lök, potaits, palsternacka och morot skars i ungefär lika stora bitar. Hällde olivolja, salt, peppar och torkad rosmarin på.

Blandade köttfärs med ett ägg, salt, peppar och en vitlöksklyfta. Rullade till avlånga järpar och lindade in i bacon. Idag kom baconet från Andersson&Thillman, väldigt mycket finare än de där vanliga förpackningarna man oftast köper. Dessa stektes i olja.

Matlagningsyoghurt blandades med ekologisk fetaost.

Mycket gott. Enkelt även om det tar tid att skala och skära. Barnen åt bra också. Vilmer tyckte om smakerna av rosmarin men har lite svårt för ”stickor” sedan han fick ett fiskben i halsen för länge sedan. Noria åt en hel järpe och dopapde i såsen. Lite kul att hon blivit så såsig. Däremot ville hon inte ha så mycket rotsaker. det är lustigt med barn. De äter liksom olika saker i olika perioder och jag inbillar mig att det är kroppen som talar. Just nu vill hon ha mer protein än kolhydrater, vissa perioder ratar hon köttet och vill mest ha pastan och så byter det igen, för att i vissa perioder mest vilja ha grönsakerna.

Vill du prova middax? Anmäl dig och skriv för- och efternamn på den som du blivit tipsad av. På så vis får du kassen för 600 kra första gången plus en lokal välkomstgåva. Du kan sedan, via hemsidan gå in och bestämma om du vill ha fler kassar och i så fall exakt hur ofta/när du vill. Levereras på söndagar.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Baconinlindade järpar med rotfrukter

  1. Sara
    28 mars, 2011 at 22:13 (13 år ago)

    Vi gjorde också järparna idag! Första veckan vi testar middaxkassen. 🙂 Vilhelm åt bara järpar med lite sås. Vanja matvägrar under sin förkylning så hon åt inget alls… Så är det med barn… 🙂

Leave a Reply