nov
2011
Bakat frallor
Igår bakade jag frallor. Jag satte igång efter frukost och lät det sedan jäsa länge, i två omgångar.
Kokade 1.5 dl 4-kornskross i 5 dl vatten ca 10 minuter. Efter halva tiden la jag ner 2 dl rågflingor. Hällde gröten i en bunke och fyllde på med 4 dl mjölk, 1 dl lingonsylt, 2 tsk salt, lite brödsirap. Sedan smulade jag ner ett paket jäst och rörde om.
Jag tog lite av varje, 1.5 dl grahamnsmjöl, 1.5 dl grovt rågmjöl, 1 dl hela linfrön och så vetemjöl tills det blev en deg.
Gräddade ca 10-12 minuter i 175 grader.
Dessa har vi ätit till frukostidag, med ost och ingefärsmarmelad. Passionsfrukt, grapefrukt, god yoghurt, stekt ägg med trattkantareller och gott novemberte som jag fick av Elin i ett paket i lördags. Vi sov ända till 8 imorse, så nu efter frukost gäller det att sätta igång. Noria ska på kalas vid 13. Direkt efter det ska vi till Bromma på middag och inför detta ska jag handla lite presenter 🙂