Banankaka med makadamianötter

I morse kom pappa hit på fika. En typisk söndagförmidadg med andra ord. Massor med kaffe och något enkelt till kaffet. Pappa är ingen tårt- eller pajmänniska alls. Det ska inte vara kladdigt och gräddigt. Han uppskattar enkla bullar, torra kakor….och så denna banan- och nötkaka. Jag gjorde den till Norias födelsedag och hade en bit kvar i frysen. Den är riktigt saftig, så där som banankakor blir 🙂 Gissar att det är en sådan sort som inte blir torr av att bli stående ett par dagar heller, vilket den i och för sig inte riskerar att göra i det här hemmet.

Vispade 100 gram rumsvarmt smör med 2.5 dl socker. Blandade ner 4 dl mjöl, nästan 1 msk bakpulver och lite salt. Rörde sedan ner 3 mosade mogna bananer ( i originalreceptet var det 5dl/5st men tyckte det lät lite mycket), 2 ägg och hackade makadamianötter. Stod 2.5 dl hackade i receptet men jag tog det jag hade, vilket kanske blev 1.5 dl.

Gräddade 1 timme i 175 grader, i en avlång siliconform.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply