Barnkassen från Middax, solens egna fisksoppa

20120909-192811.jpg

När vi kom hem stod två kassar från Middax och väntade på uppfarten. Vi har ju haft Middax-kasse förut, men tänkte prova deras nya barnkasse den här gången.

Jag kastade mig över menybladet och glädjs åt att det är ”riktig” mat. Jag ser fram emot den här veckan, kul med matkassen och lite skönt att veta vad vi ska laga under veckan. Vi hade redan tagit fram ett fiskpaket, och när en av rätterna var just torsk så valde vi att göra den direkt. Den gick verkligen hem hos barnen också, som tycker om fisk och soppor.

En gul lök hakcades och stektes i smör. På med 1 liter vatten (fast vi tog bara 7 dl). Ner med 300 gram potatis i små kuber, 2 vitlöksklyftor (fast vi tog 3 för vi älskar vitlök), 2 grovt rivna morötter och 1 fiskbuljongtärning och så fick detta koka ca 10 minuter. I med 1 dl vispgrädde och 2 krm gurkmeja. Jan hade dock i lite extra grädde, för vi hade en skvätt kvar i kylen och lite extra gurkmeja, för det är ju sååå gott och nyttigt 🙂

Sedan la vi ner fisken i bitar och allt fick sjuda tills potatis och fisk var klar. Tillsätt pressad citron och hackad dill (fast vi glömde dillen och det gick bra ändå!)

Den här rätten gick hem hos alla, och något vi rekommenderar. Hårt bröd med ost till var gott, tyckte kidsen.

Nu ska vi slappa, med lite vin, höstens första tända brasa och lite efterrätt. Jag är glad över att jag gjorde mitt söndagsjobb redan efter lunch, så nu behövs ingen ”jobbångest”.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply