Barnloppis på Fyris park

Nu har vi frossat i Emil både hemma och på jobbet. De säger så jäkla mycket klokt i de filmerna. Jag älskar pappans alla kommentarer.

”Ja du, Alma, du räknar som du har förstånd till”. Och ”Köpe och köpe, jag hör inget annat. Köpte jag inte bröstsocker åt dig till en födelsedag i januari”

Och med de orden vill jag passa på att tipsa om att det är barnloppis på Fyris park imorgon. Köparens marknad verkligen, med massor av fina varor till bra priser. Jag hoppas kunna åka dit imorgon. Vem får vi sällskap med över en korv och en kaffe?

Köpa nytt kan man göra när man verkligen måste, inte bara för att man vill. Det är min åsikt. Man måste inte handla bara för att det blev några ören över den månaden. Man måste inte köpa nytt bara för att det man har inte är perfekt, exakt som man skulle vilja ha det. Det handlar också om att lära sina barn om hållbar utveckling, om miljötänk och om ekonomi. Begagnade kläder är utan gifter, de har någon annan redan tvättat bort 🙂

Mina barn har så klart också ett visst ha-begär. De vill ha grejer, men inom rimliga gränser. Och de kan se vitsen med begagnat. Idag kom jag hem med en cykel från en kollega. Ta den, sa hon. Men jag ska ha den hemma över helgen och kolla igenom den. Går den att fixa till får hon så klart några ”kaffe-pengar” för den. Vilmers fick syn på den, och hans kommentar var itne att den var rostig, gammal eller trasig sadel, utan att den går att göra fin, att den ser snabb ut och att sådant styre är nog bra- det har Linus.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply