Barnprodukters vara eller icke vara

Det finns en uppsjö av grejer som det står kids eller barn på. Och då tänker man ju att de är skapta för barns behov, men inser att det inte stämmer. Vi har en duschcreme hemma som jag köpte billigt på Gekås förut. Togs fram häromdagen och inser att det är sodium laureth sulfat (SLS) i. De som inte har ingrott fett eller svett som luktar behöver väl inte det. Den använder jag när jag rakar benen numera, men barnen får den inte på sig.

Vi kör weledas calendula babywash på barnen om de ens behöver något. Jag använder den själv också, underbar, till och med som sminkborttagare. Och så några droppar olja (inte barnängensom mera lägger sig utanpå  utan tex olivolja, mandelolja, calendulaolja….) i badvattnet kommer man långt på som mjukgörare.

Noria har ganska långt hår som trasslar ihop sig ibland. Men fett är det ju inte. Jag kör no poo på henne också så klart, varför ska hon ha sämre än jag. Hon har precis kommit upp ur badet och idag var hon varm och smutsig efter en dag på dammig förskola. Så hon fick doppa håret också. Medan vi tappade upp badet  fick hon balsam i längderna. Det fick sitta där för att hinna lösa upp smuts, och för att ge lite inpackning för att reda ut lockarna. När hon badat klart lutar hon huvudet ner i badet och det mesta sköljs bort. Sköljs inte allt bort är det inte hela världen. det sitter inte i hårbotten och stör och dessutom är det ett naturligt balsam som inte förstör. Hon brukar få ta mitt Veganese, eller så tar vi den betydligt mycket billigare Excelen, som också är ”no poogodkänd”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Barnprodukters vara eller icke vara

 1. Sara
  13 augusti, 2010 at 21:51 (14 år ago)

  Hejsan!

  Nu harj ag hittat till dig också! Vad roligt att hitta någon som använder naturligare medel för kroppen. Då har jag någon att fråga och bli inspirerad av! Jag måste läsa mer om no poo och desta denna gången för förut har jag bara läst och funderat. 🙂

  Mvh Sara

 2. carro
  13 augusti, 2010 at 22:09 (14 år ago)

  Hoppar in lite tokigt kanske men måste skriva till dej! Googlade på ”picknickmat” nyss och vad kom upp på första sidan?! Mina gooooa syskonbarn som mumsade på just picknickmat, läcket!! Kollar lite gott ifall de blir segling på söndag…

Leave a Reply