Bäst före-middag

Körde lite kylskåpstömning idag. Vi storhandlade igår och innan mna får börja röja i allt nytt får man äta upp lite annat.

Gjorde först ordningen en soppa. 4 små potatisar, 1 dl röda linser, 1/2 dl röd quinoa +vatten så det täckte. Det fick koka ett tag innan jag hällde i den skvätt tomatkross vi hade kvar och en liten skvätt matlagningsgrädde. Ett par teskedar soltorkade tomater i olja, 1/2 rödlök, lite vitkål. När det kokat ca 10 minuter mixade jag med stavmixern. Trodde väl aldrig att barnen skulle äta, men de skövlade i sig och bad om mera.

Vi åt också grönsaker och skinka i tortillabröd. Både skinkan och tortilla behövde ätas upp, liksom salladsmixen. Det blev jättegott med kesella och riven ost till. Barnen åt mest av grönsakerna. Jag hade lagt upp det mesta på ett jättestort silvrigt silverfat. Jag inbillar mig att barnen äter mycket mer grönsaker om det ser fint ut och om det finns lätt till hands och om man får plocka med händerna. Och är det så enkelt bjuder jag gärna på det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply