Begagnat istället för kemikalier

20141005-082456-30296472.jpg

Häromdagen gick det att läsa om kemikalier i kläder, igen. Det är verkligen en av anledningarna till att vi försöker köpa begagnat. Jag är glad åt att vi redan när de var små små fick chans att låna och ärva kläder, men samtidigt kan jag fundera lite över hur jag kunde sätta på nya kläder vi fått i present, lägga ner en ny snutte mm utan att tvätta många gånger först. Tur det inte hänt allt för många gånger när man tydligen inte fattat då det jag fattat nu 🙂

Kämpa emot konsumtionshetsen! Ungar blir inte lyckligare av nytt, nytt, nytt. Vänjer man dem redan som små att köpa begagnat är det ingen big deal. Sedan kan man önska något speciellt ibland, nåt som är svårt att hitta på loppis 🙂

Idag är det loppis, klädbytardag på Domarringen. Själv vet jag inte om jag hinner dit. Vi ska grilla korv vid viltvattnet! Annars brukar hag götföka squeeza in alla sådana stora loppisar, men denna höst har det varit sportaktiviteter dom tagit stor plats. Lördag 25/10 är det i alla fall barnloppis inne på Fyris park igen, och det är ett måste.

Barnen igår! Helt klädda i begagnade kläder, härliga varm Didriksonfluff med överdrags, vinterjacka, hjälmar, skridskor, skor, chinos och leggings mm. Norias mössa och Vilmers kallingar+strumpor är det enda bya om jag minns rätt 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply