Behandla löss naturligt med kokosolja och vinäger

  Jag har aldrig haft löss. Inte Vilmer eller Jan heller. Men Noria åkte på det när hon gick i förskoleklass. Och nyligen! Hon klagade på att det kliade lite och vi använde oss av det som fanns kvar i schampot så som brukligt med galen kamning och sedan en till behandling efter en tid.

Sedan dess säger hon då och då att det kliar, men vi hittar inget. Jag kollar regelbundet ändå, och så har vi gjort naturliga behandlingar för att få bort det sista av äggen som klistrat fast på håret. Om man sköljer håret med äppelcidervinäger löser man upp ”limmet” så att de går att kamma bort lättare. Om man sedan också har varm kokosolja i håret länge så dör eventuella löss. Vi körde på det också, det blir ju en bra inpackning om det nu inte fanns några löss kvar. Jag tänker fortsätta att göra den här behandlingen regelbundet, så kanske hon slipper få tillbaka lössen sedan också, då kokosoljan kanske gör det mindre lätt att fastna, vad vet jag!

Vi sköljde som sagt håret med äppelcidervinäger och lät torka in. Sedan gnuggade vi in värmd kokosolja i hela håret och satte på duschmössa och vanlig tunn toppluva ovanpå det. Sedan är det bara att skölja och schamponera, men låt gärna sitta i minst 5 timmar, gärna hela natten.

Vi har en del kokosfett hemma, Det använder vi både till att äta och till hudvård. I mitt paket från Vitaprana. kom också en burk med kokosfett som vi använde denna gång.

Vi har en billig luskam från apoteket. Men faktiskt ska jag unna mig en Nitfree, som jag tänker beställa på nätet ikväll.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply