Biffstroganoff med smetana och sherry

IMG_0070 (Large)

Vilmer fick biobesök av Alexander i födelsedagspresent och igår var det dags. Jan och Vilmer hämtades här vid halv3. Då var jag tyvärr inte hemma än, eftersom det tog en halv evighet innan min pappa fick läkarronden och utskrivningen igår. Så när jag kom hem var Anna, Felix och Noria här och det var ju kanon!

Vi drack vin och lagade mat ihop, och avvecklade det ena samtalsämnet efter det andra medan Noria och Felix kollade film, busade och spelade. När bion var över käkade vi middag och spelade Retro.

Det blev biffstroganoff, min första egna tror jag minsann. Jag kollade på en del olika recept, inspirerades här och där och gjorde sedan en variant som blev bra. Jag lät köttet koka riktigt länge, och det blev mört och fint.

Till 8 personer:
1200g fransyska
12-15 champinjoner
2 dl smetana
1 dl grädde
1 msk soja
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
1 gul lök
1 röd lök
2 msk sherry
smör

Bryn köttet och lägg över i gjutjärnspanna. Stek löken i smör och ha sedan i fond, senap och tomatpuré. Lägg över i gjutjärnspannan, häll på grädde och smetana och låt puttra tills köttet är mört. Avsluta med att hälla på soja och sherry efter smak.

Blomkålsmos och en god sallad blev gott till! Det blev en liten liten rest kvar, precis lagom till en liten assiett idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply