Bikarbonat och rasullera till håret

Igår tvättade jag mitt hår med bikarbonat och rasullera. Det ger en bra effekt på mitt hår, håret får mycket volym. Kanske inte den tvätt som får håret att se bra ut längst, mest antal dagar,  för då är det annat som gäller. Men som tvätt innan vill bli lite extra fin i håret så funkar det bäst.

Först tar jag bikarbonat i handflatan och fuktar med lite vatten som jag gnuggar in i torr hårbotten. Vattnet gör att det löddrar lite. Successivt tar jag mer vatten till håret och gnussar runt, tills håret är fuktigt runt om och då låter jag bikarbonaten sitta en stund innan jag snabbt sköljer. Brukar då ta rasullera, som jag blandar ganska tjockt så det sitter och låter detta sitta i en bra stund för att dra ur gifter och smuts. Underbar som tvål till kropp och ansiktsmask också 🙂

När man tvättar med bikarbonat måste man neutralisera hårbotten, i och med att den är basisk (som många rengörande ämnen är) . Denna gång tog jag citronvatten (äppelcidervinäger är också bra, men inte en dag med utflykter i duggregn pga av lukten när håret blir fuktigt).

Min rasullera har räckt länge, i och med att jag varierar mina tvättsätt, men nu börjar den ta slut. Kanske provar jag samma sort, eller så provar jag ett nytt märke. Tips??

Jag har faktiskt klippt mig själv nu, några gånger. Lite i taget, jämnar till efter hand. Håret känns rätt friskt nu faktiskt. Ska spara det till bröllopet, så det finns något att locka och sätta upp, men sedan blir det nog en ordentlig genomklippning och fixning hos någon frissa. Lite sugen på en ekofrisör igen. Finns en i Hågaby, eller så kanske jag tar mig en tur till Stockholm, om jag hittar någon som verkar bra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Bikarbonat och rasullera till håret

  1. walleri
    20 maj, 2012 at 14:18 (12 år ago)

    oj vad spännande! Det har jag aldrig prövat!

Leave a Reply