Biona rödbetsjuice

IMG_1573

På senaste tiden har jag läst både här och där om rödbetsjuice som prestationshöjare. Jag försökte hitta bra källor att länka till, och hittade tex denna från SVD. Intressant, även om jag varken är maratonlöpare eller långcyklare. Men Jan springer ju en del längre lopp än mig, och betar lätt av en mil när tillfälle ges.

Jag fick förut testa Beet It och skrev om det här. Nu har jag fått chansen att prova Biona rödbetsjuice. Den är ekologisk och utan tillsatser. det är även lite citronjuice i, vilket underlättar lite för smaken.

Jag kan få i mig det mesta om jag vet att det är nyttigt. Därför kan jag slänga i mig en shot på morgonen, men måste säga att jag har lättare att få i mig det om jag blandar ut med vatten.  Jag älskar rödbetor, men smaken är väldigt söt och intensiv i juicen, men det går 🙂 jag ska träna idag också tänkte jag. Inte köra Milon för det gjorde jag igår, men gå 5-6 km på löpbandet kan ju inte skada när man ändå har tid. Vilmer ska på friidrott och Noria ska hem till en klasskompis för första gången. Hon bor halvvägs till MyTraining så det vore ju rena slöserin om jag inte gick in där en sväng också, eller hur? Så det blir lite juice innan vi går!

Det är 500 ml i förpackningen och den håller ca 3 dygn och kostar 26 kronor på Bodystore.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Biona rödbetsjuice

 1. Micke
  3 februari, 2014 at 08:34 (10 år ago)

  Tänk på att om du vill ha fördelarna med nitratet från rödbetsjuice så måste du dricka 1/2 liter rödbetsjuice ca 2 timmar före tränings för att du ska få i dig 0,4g nitrat. Att bara dricka en shot med okoncentrerad rödbetsjuice ger dess värre ingen effekt på hälsan och prestationen.

  Micke

 2. Hanna
  3 februari, 2014 at 16:29 (10 år ago)

  Tack för kommentaren! Nej, ska jag få ut fördelarna behöver jag nog hela förpackningen, eller en beet it, som ju är koncentrerad. Men nu var det ju inget maraton jag skulle springa, bara lite småjoggande på löpbandet, så drack mest för att det är synd att inte dricka upp det nu när jag skulle testa och utvärdera produkten 🙂

Leave a Reply