BioSnacky från Bodystore

20140811-172915-62955261.jpg

Jag har fått en BioSnacky från Bodystore, och är så glad. Det är som om de kan läsa tankar för igår hade jag lagt helt bovete i blöt för att försöka grodda lite själva. Jag har använt mig av en vanlig  glasburk och inte lyckats optimalt alls. Dessutom får man ut så lite i taget 🙂

Jag hämtade ut paketet efter jobbet idag och blev glatt överraskad. Perfekt att börja grodda nu när temperaturen är lite lägre igen. Bästa temperaturen är 18-22 grader läste jag. När man groddar ökar andelen b- och c-vitaminer, mineraler och proteiner. Samtidigt minskar andelen kolhydrater. Enzymerna som bildas är bra för matsmältningen. Det blir dessutom mycket billigare att grodda själv än att köpa färdiga. Jag tycker om att ha lite groddar i smoothie eller i woken, på typ Finn crisp och i salladen.

Jag ska börja med att grodda all den bovete jag själv lagt i blöt. Det blev lite trångt, ska se efter om det funkar eller om jag ska ta bort en del. Sedan ska jag ge mig på det som också låg i mitt fina paket, alfalfagroddar och krasse (plus en provpåse med mungbönor som låg i själva groddningshuset). Jag fick också en fin påse med chiafrön från Urtekram som jag ska prova att grodda också, så småningom. Men de är också riktigt goda och nyttiga som de är i yoghurt/kvarg. Mer om dessa i något annat inlägg. Jag har mycket kvar att experimentera med när det kommer till chia 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on BioSnacky från Bodystore

 1. Sara Lövgren
  28 augusti, 2014 at 12:02 (8 år ago)

  Hej Hanna!

  Vad kul att se vår groddburk ”in action” 🙂
  Jag tänkte höra ifall du skulle vara intresserad av att hålla en tävling på din blogg?

  Du kan väl höra av dig till mig på sl@bioforce.se

  mvh

  Sara Lövgren
  Svenska Bioforce

Leave a Reply