Bjöd på stevia- istället för

IMG_1524

Det första jag såg i morse var TV4-nyheterna om ”värstingsockret” som är på väg till Sverige. I reportaget visade det sig väl att den största faran är just att vi äter för mycket socker, inte just det här sockret. Läsk och godis är värsta boven, tydligen.

Jag är en riktig sockerråtta och får allt passa mig för att inte falla dit. I skrivandets stund är jag sugen på den där gamla mjölkchokladen jag såg i hörnskåpet, och bestämde mig för att en rad fick räcka….Och det ska jag hålla för att jag vill och för att jag vet att socker inte är bra.

Man undrar ju hur det kommer att bli om 10, 15, 20 år i det här landet. Allt fler har insett att hälsan är något vi ska värna om och lever ett aktivare och hälsosammare liv. Men också är det nog fler och fler som går åt precis motsatt håll. En riktig klassfråga är vad det riskerar att bli. Det gäller att föräldrarna är riktigt närvarande och engagerade för att lära barnen goda vanor, att njuta av livets goda utan att det blir för mycket, att lära dem skilja på vardag och fest, att vara så pass aktiv att du kan äta den mat du vill osv Här hemma njuter vi av bullar och choklad också, men inte varje dag. Och barnen vet att risgrynsgröt är något man får på helgen eftersom de äter havregrynsgröt alla andra dagar mm Jag hoppas att det speglar av sig när de ska ta egna beslut till mat.

Medan jag såg artikeln kom jag på att jag erbjudit en kollega att prova de 4 sorter av Sweetdrops som jag själv har hemma. Så efter lunch hade jag ett litet provsmakningstillfälle och 3 kollegor provade. Jag tror minsann att upplevelsen var positiv 🙂  Det ska bli spännande att se vad de väljer. Min favoritsmak till smoothies är berry, medan jag nog bakat mest med vanillia cream. Chocolate raspberry är god i chokladrätter och english toffee är gott med jordnötter och kaffesmaker.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply