Björnbär till frukost

Skippade brödet helt idag. Och gröten, eftersom barnen fick risgrynsgröt. Gott, men inget för mig 🙂

Istället fick det bli ett stekt ägg, rött björnbärste och en smoothie. Björnbär, kesella, lite mjölk, linfröolja och psylliumfrön. Det blev väldigt knastrigt, valde att äta med sked istället.

Linfrö passar utmärkt i smoothies eftersom den helst inte ska värmas eller kokas. Den r en bra källa till Omega-3.

Psylliumfrön  innehåller nämligen massor av så kallade vattenlösliga fibrer som inte bara ökar insulinkänsligheten utan också sänker GI-värdet samtidigt som de motverkar förstoppning. Gi viktkoll

Björnbär är en bra antioxidantkälla.

Kesella innehåller mycket proteiner och är utmärkt istället för yoghurt i smoothie. Jag hällde på lite mjölk, då jag tycker det blir lite tjockt annars.  Men ska man ändå äta med sked kan man köra kesellans som den är, med bär och flingor till.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply