Björnbärshallon

Nu börjar en del bär mogna i trädgården. Vi har inte många buskar och inte har de suttit länge heller så man får verkligen njuta av det lilla som ges. Idag mumsade vi på röda vinbär och björnbär. Vinbärsbusken har jag hittat. Den är nog äldre än de 4 år vi bott i huset. Den satt så uppe i det område där många slänger sitt gräs och annat från trädgården. Den satt där övergiven men stark, fastvuxen bland sten och sly. Hu, vad jag kämpade. Gjorde illa mig på stenar och rev mig. Gick en sväng och var arg och gick sedan tillbaka igen. Till slut fick jag hem den och den tog sig. Jag är inte så himla förtjust i vinbär egentligen, måste jag erkänna. I alla fall inte röda. Svarta är godare, i saft tex. Men de är ju så nyttiga och vackra. Plus att Noria älskar dem. Så det är bara att äta så länge det finns, inget vi behöver spara på liksom.

Annat är det med björnbärshallonen, de älskar jag verkligen. Stora, mörkblå, söta. Det är superfruit det. Björnbär är ett av de livsmedel som innehåller flest antioxidanter , fler än i jordgubbar, tranbär och hallon. Vi är bara i början av säsongen och busken ser fin och välmående ut så jag hoppas på fler björnbärshallon till frukost.

Jag är så sugen på att flytta runt på en del saker i trädgården, för att få plats med mer växter man kan äta. Vi har bara 400 kvm tomt så det går itne att göra så himla mycket. Dyrbar plats. Vann jag en miljon idag skulle jag ta hit en trädgårdsmästare som fick  fixa bland alla växer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply