Bjudlunch

I dag har vi haft svärföräldrarna här på lunch. Vi tänkte göra GI mat rakt av och inspireras av den kokbok jag har. De uppskattar nyttig mat, så det kändes säkert. Det gick hem. I alla fall lät det så!

Jag började dagen med att åka och storhandla. Köpte hem massor med saker jag inte brukar köpa. Psylliymfrön, som ju ger mättnadskänsla och som sänker GI, gojibär som är fullt med antioxidanter, massor med bönor, ärter och linser att koka, fullkornsris och quinoa.

Lunchen bestod av sesampanerad kycklingfilé med ingeförssås-jättegott! Till det fullkornsris. Och så hade vi en sallad med morot och apelsin, en sallad med avokado och röda äpplen, en sallad med ruccola, champinjoner och rödlök,  hommus, rostade kikärter och lite annat.

                      

Till efterrätt serverade vi gojibär och mörk choklad. Och kaffe som jag smaksatte med kanel, som ju också sänker GI. Alla färger blev en fröjd för ögat och många goda smaker som gifte sig med varandra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments on Bjudlunch

 1. kerstin
  8 februari, 2010 at 22:22 (13 år ago)

  Tack för den superba lunchen med så många goda smaker, vackra färger och grön-
  sakernas fräschhet. Vällagad kost som gav riktigt må-bra-känslor och gav inspiration. Keep on!

 2. Hanna
  9 februari, 2010 at 06:37 (13 år ago)

  Tack själva! vad kul att ni hade tid att komma över. Hoppas få bjuda er på GI-lunch snart igen. Blir så motiverad när vi får besök. Vi hörs! Kram Hanna

Leave a Reply