Blåmusslor med mousserande

20130426-194847.jpg

Nöden har ingen lag, måste man ha musslor så måste man. Men är man så trött så man inte alls kan komma iväg till affären så får maken köpa med sig hem. Tanken var att jag skulle göra en stek när jag ändå var hemma före 16 och allt. Men allt smör var slut, så då bestämdes att Jan skulle handla något som går snabbt, och då är musslor ett underbart alternativ 🙂

Sedan nästa problem, vi hade bara mousserande vin hemma, men det funkade i musselsoppan det med. Ingen lök heller, men det gick fint med fänkål, vitlök och chili också 🙂

1 fänkål i mindre bitar
2 vitlöksklyfotr, finhackade
torkad tokstark chili, pyttelite bara
stektes i smör

I med 1/2 påse saffran
1.5 dl mousserande vin
1.5 dl vatten
lite salt

När det kokat en liten stund, i med 1 lg blåmusslor som fick stormkoka.

När de öppnat sig hällde jag på 2 dl vispgrädde.

Så himla gott! Idag gjorde också Vilmer sin musselpremiär. Vi har inte tvingat honom att smaka tidigare utan kört principen att om vi serverar det tillräckligt många gånger kommer han att ta förr eller senare. Vi har väl ätit musslor 8-10 gånger kanske och nu ville han ha. Han tyckte det var gott och smakade lite som tortellini. När han hörde att de är nyttiga och innehåller omega-3 tog han en till och sa att ”Nu kommer jag veta vad 7-3 är direkt typ, ja, det är ju 4 ju!”

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Comment on Blåmusslor med mousserande

  1. Carro
    26 april, 2013 at 19:24 (12 år ago)

    Åh! Det är hos er man ska hänga på fredagar!!!! Ser så gott ut!

Leave a Reply