Blomkålsmos med västerbottensost, LCHF

IMG_0568 (Large)

I fredags var svärföräldrarna här med barnen och hade gjort blomkålsmos. Jag smakade lite av resterna och konstaterade att jag glömt bort hur gott det är. Så idag gjorde jag min egen, lite på känn så där. Jag kokade blomkålen tills den mjuknade, hällde bort vatten och mixade med stavmixern. Jag hällde på lite smör, lite grädde, nån matsked riven västerbottenost och kryddade med örtsalt med ramslök.

Vi hade lax hemma som behövdes ätas upp, så det fick bli en sås på den. Världens enklaste rätt, rena snabbmaten!

En förpackning gravad lax med ingefära, 150 gram
2 dl stora räkor
1 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
1/2 rödlök
persilja
svartpeppar

Sjögräsnudlarna som var kvar från lunchen fick också haka på, liksom lite riven morot. Bortser man från morötterna var det här en rätt skaplig LCHF-rätt 🙂

Nu ska jag slänga mig på sängen en stund, kolla in någon repris innan jag sätter igång med söndagsjobbet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply