Blomkålspuré

Lång arbetsdag idag. Fast med få lektioner. Mitt schema på tisdagar är lite speciellt. Jag har helt enkelt massor av min planeringstid just på tisdagar, eftersom eleverna har slöjd och elevens val då (vilket jag inte undervisar i i år). Det är alltså inte självvalt, men ganska bra. Det kräver dock att man ser till att planera då, mobiliserar ork och lust och dricker massor med kaffe! Vi pratade om det idag, jag och en kollega. Jag sa att det är bra för bröst/prostatacancer. Han sa att det är bra för att förhindra depression. Så bra då, inget av det vill man ju ha, så det är ju bara att dricka på. Dricker du kaffe?

Kurs på Naturskolan på eftermiddagen idag. Mycket trevligt, med med kaffe och bröd som vi lagade över elden. När jag sedan kom hem, efter en sväng till MAXI på vägen hem var jag bra nyfiken på vad det stod på bordet. Vi har middax-kasse den här veckan och oftast är det någon ny smak eller ny rätt.

Idag var det lax med blomkålspuré och västeråsgurksallad. Blomkålspurén gick hem hos barnen också, så den gör vi nog om. Blomkål i bitar som kokades mjuka ca 10 minuter. I med grädde och mixa, lätt som en plätt. Krydda med salt och peppar och toppa med gräslök. 3 små västeråsgrukor skivades. Ovanpå det pressad citron, god olivolja, salt och peppar och finhackad dill. Stekt lax i bitar. Maten var god, så det blev en liten assiett kvar till mig…fast efter att Jan hade räddat undan lite till sin lunch imorgon, insåg jag lite senare 🙂

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply