jan
2011
Bovete och linsgroddar med kyckling och balsamico
Riktigt lyckad kombo. Kokade ris och bovete, ungefär 50/50. Bara det är en lyckad kombo här, barnen älskar det. Det blir liksom mjukt och lättätet. Och kokt i lite grönsaksbuljong smakar det super. Någon annan som provat? Idag passade jag också på att blanda ner mina lätt förvällda linsgroddar i den blandningen. Då ville Noria också ha så 🙂
Till det hade jag en enkel kycklingsås. Kycklingfilé, gul lök, matlagningsgrädde, balsamico (ca 2 msk till 2 dl matlagningsgrädde) salt, peppar och italienska örter från Findus frysta örter. Hericot vertes också, en av barnens favvogrönsaker.
Det smakade gott det. Åt måltidsersättning till frukost, eftersom jag ändå itne åt med resten av familjen. Och så lite lunch bara, eftersom det var spagetti och köttfärssås. Riktigt gott, och jättebra skolmat, men inget för mig just nu då det är riktigt vit pasta och köttfärs med rätt mycket redning i.