Bovetegröt

Vi låg länge i sängen i morse. Noria drömde mardrömmar i natt och kompenserade det med att sova i kapp till 8.45. Vilmer var dock vaken tidigare men vi låg och kollade barn-tv och myste.

Till frukost tänkte jag prova bovetegröt till barnen också. Jag tog ungefär 2/3 krossat bovete och 1/3 havregryn. Ingen av dem sa något! Till det hade vi hemgjord äppelmos, riktigt mycket äppelsmak, nästan utan socker.

För dig som inte tål gluten kan gröt av frö vara ett alternativ. Gröt av bovete, quinoa eller amaranth är roligt för alla att variera med. Alla tre sorterna har speciell smak, inte lika mild som havregryn. 

Att starta dagen med gröt ger dig massor av nyttiga fibrer. Fibrer är bra för mättnadskänslan och blodsockret stiger långsamt för att ligga kvar på en jämn och bra nivå långt in på förmiddagen. Fibrer är bra för blodfetterna, eftersom de har en kolesterolsänkande effekt. Gi viktkoll

Stekt ägg till också, och gröna tomater, squash och sockerärtor stekta i basilikaolja med parmesan på. Känns som en bra frukost. Nu kan man nog unna sig lite äppelpaj när pappa kommer om en stund.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply