Bråda tider

Det är mycket just nu. Jag vaknar med känslan av att ha jobbat hela natten, hungrig och svettig. Det går åt energi bara av att sova, uppenbarligen. Jag har mycket med utflykter, avslutningstänk, knyta ihop säcken på jobbet, många sådana där små ”vill bocka av-saker”, kontakta föräldrar, skriva omdömen, dokumentera nationella prov mm. Lite ändrade rutiner på det, i och med att Jan fick möjlighet till nya arbetsuppgifter onsdag och torsdag, som vi båda så klart vill att han skulle kunna nappa på.

Det fixas och pusslas för att planera för stängda dagar på fritids och diverse fikor på skolan, med olika tider för de båda barnen. Ett tag innebar planen att jag skulle åka till jobbet tre gånger samma dag, men där får vi tänka om inser jag 🙂

Sista minuten -grejer funkar inte. Igår kom jag hem från jobbet efter 19 någongång och möts av Vilmer som är glad åt fika på fritids som skulle vara idag, dagen efter. Jag får ju halv panik när jag letar bland veckobrev efter info om föräldrafika. Vi kontaterade (medan Vilmer spelar med pingisbollen så det låter som om tiden rinner iväg i takt med tick tick tickandet från pingisbollen) att det nog inte var för föräldrar trots allt. Detta ville Vilmer bekräfta idag, och fick hjälp att ringa från skolan. När jag stod på vår utflykt och ser missat samtal får jag svårt att andas, vad gör man om det missade samtalet från ett 727-nummer innebär att någon är sjuk, när jag är på utflykt och Jan är också filmar i Örebro…..Hann tänka, planera och hålla andan bra nog innan jag insåg att Vilmer bara ville kolla om han kunde vara kvar en kvart extra för att hinna fika.

Vi ber inte så ofta om hjälp. Andra har ju också massor att fixa och göra. Vi ber inte ofta om hjälp för nöjen och vardagen försöker vi pussla ihop, helt enkelt. I första hand. Sedan om vi inte löser det kollar vi runt lite. Häromdagen erbjöd sig mamma att komma efter jobbet och då tog vi den chansen. Underbart att hon erbjöd sig. På så vis kunde barnen cykla hem efter fikat (ändå 30 minuter tidigare än vanligt) medan jag skrev vidare på ett gäng omdömen till.

Nu ska vi fixa morgondagens lunch till Vilmers friidrottsdag. En kaka ska också bakas. Sedan ska jag slappa en stund med barnen framför Sveriges yngsta mästerkock innan jag sätter mig och jobbar en stund till.

IMG_2843.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply